Ga naar Content
Gooi

Weespers komen met muzikale ode aan verloren klokkenspel Laurentiuskerk

9 augustus 2019, 14.43 uur · Aangepast 9 augustus 2019, 14.53 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Google Streetview

'Al moet ik kruipend op blote voeten gaan, ik wil nog een keer de Laurentius horen slaan.' Het is de eerste zin van een nieuwe meedeiner over Weesp, gezongen door de Weesper Klokkenluiders.

Het liedje gaat natuurlijk over de Laurentiuskerk. De beeldbepalende Weesper kerk, waarvan in 2017 de torenspits afbrandde, wordt momenteel omgebouwd tot onder andere een bierbrouwerij. Daarmee wordt gezorgd dat de kerk niet verloren gaat, maar de klokken van de kerk zullen nooit meer slaan: die werden een paar maanden geleden uit de kerk gehaald. Op de plek waar eens de klokken luidden, komt een hotelkamer.

Lees ook: Gelukt! De torenspits van de Laurentiuskerk staat weer op z'n plek

De Weesper Klokkenluiders, aangevoerd door Berry van Raay, vonden dat ze nog één keer een ode moesten maken aan hun 'Parel aan de Vecht'. "Met een nostalgische knipoog bezingen we in dit lied over wat voor moois er helaas niet meer is in Weesp", vertelt Van Raay.

(Tekst gaat verder onder de video)

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer liedjes
Het liedje is overigens niet het eerste liedje over Weesp. Van Raay maakte eerder al met dweilorkest De Weesper Vechtbloazers de meedeiner 'Blauw Wit Blauw, ik hou van jou'. Cabaretier Erik Jobben maakte daarvoor al de hymne 'Ode aan Weesp'. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!