Ga naar Content
Gooi

Klaar met overlast: Feestweek Blaricum roept bezoekers op om zich te gedragen

9 augustus 2019, 13.31 uur · Aangepast 9 augustus 2019, 14.56 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

'Houd je aan de regels en houd het leuk en gezellig', dat vraagt de Feestweek Blaricum volgende week van haar bezoekers. Het verzoek heeft alles te maken met de vele overlast van een jaar geleden.

Dronken jeugd zorgde vorig jaar tijdens de Blaricumse kermis voor zoveel overlast dat burgemeester Joan de Zwart er 'helemaal klaar mee was'. Er waren vernielingen en er werd te veel drank en drugs gebruikt.

Lees ook: Vechtpartijen, dealers en tiener 'out' naar ziekenhuis: Blaricumse kermis uit de hand gelopen

Door het feest wat soberder te maken, probeert Blaricum ervoor de zorgen dat de feestweek meer voor de Blaricummers zelf wordt en dat niet-Blaricummers geweerd worden. De laatste groep was volgens de burgemeester de voornaamste bron van overlast.

Tal van maatregelen
Los van het uitgedunde programma worden er tal van maatregelen genomen. De belangrijkste: op zaterdag- en zondagavond mogen cafés geen livemuziek programmeren en feesttenten plaatsen. Daarnaast zijn draag- en rugtassen niet toegestaan, net als eigen drank, glaswerk en metaal. Jongeren zonder polsbandje krijgen geen alcohol en drugs en lachgas zijn verboden.

De Blaricumse feestweek start volgende week zaterdag en duurt vijf dagen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!