Haarlemmermeer

Vrouw puft weeën weg in cel: "Stond leunend tegen politiebureau"

8 augustus 2019, 15.24 uur · Foto: Politie Aalsmeer-Uithoorn

Whatsapp

Een zwangere vrouw heeft op de dag van haar bevalling een bijzondere route naar het ziekenhuis afgelegd. Net toen ze langs het politiebureau in Aalsmeer liep, begonnen haar weeën. Een agent die het zag gebeuren, twijfelde niet en bood de vrouw mentale steun en een 'comfortabele' plek op een bankje in een cel.

De weeën volgden elkaar op dat moment zo snel op, dat haast geboden was. Agenten bestelden een ambulance, en gingen op zoek naar een verloskundige. Dat laatste bleek allesbehalve eenvoudig, want door drukte bij nabijgelegen praktijken, waren alle verloskundigen bezet. 

Lees ook: Vrouw bevalt onverwacht in vliegtuig: "Opeens was daar een hoofdje"

Daarop werd besloten de vrouw zo snel mogelijk en onder politiebegeleiding naar het Amstelland Ziekenhuis te brengen. Ondertussen werd de aanstaande vader ingelicht, zodat ook hij zich op tijd in de verloskamer van het Amstelveense ziekenhuis kon melden.  

Lees ook: Bijzonder: vrouw bevalt in auto in Julianadorp

Binnen een half uur na aankomst, werd er een 'gezonde kleine man' geboren', schrijft de politie op Facebook. "Onze collega's zijn later in de middag langs het ziekenhuis gegaan om een cadeautje te brengen. Zal er een nieuwe collega geboren zijn?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp