Ga naar Content
Sport

Ajax verlengt contract met Jurgen Ekkelenkamp

8 augustus 2019, 11.45 uur · Aangepast 8 augustus 2019, 12.12 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Ajax en Jurgen Ekkelenkamp hebben een nieuw contract getekend dat de middenvelder tot medio 2022 aan de club bindt. Het oude contract van Ekkelenkamp liep volgend jaar zomer af.

Ajax is druk met het verlengen van contracten van spelers om ze langer vast te kunnen houden.

Lees ook: David Neres blijft bij Ajax

De 19-jarige Ekkelenkamp speelt vanaf zijn dertiende jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte op 19 april 2018 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens de wedstrijd Ajax – VVV Venlo (4-1).

De jeugdinternational, die vorig seizoen voornamelijk bij Jong Ajax in actie kwam, speelde tot nu toe acht wedstrijden in het eerste elftal, hij maakte daarin één doelpunt.

Veel mensen zullen Ekkelenkamp kennen van de professionele ovetreding die hij als invaller maakte in het Champions Leagueduel met Juventus. Hij hield sterspeler Christiano Ronaldo vast toen die door dreigde te breken.

Vorig seizoen speelde hij vooral voor Jong Ajax in de eerste divisie. In 23 wedstrijden scoorde hij 5 keer. Het huidige seizoen zat hij op de bank bij de A-selectie in de wedstrijden tegen Vitesse (eredivisie) en PSV (Johan Cruijff Schaal).