Zaanstreek-Waterland

NL
V

Politie en beveiligers surveilleren bij zwembad in Krommenie na schermutselingen

7 augustus 2019, 15.31 uur · Aangepast 8 augustus 2019, 15.46 uur · Foto: NH/Mischa Korzec

Zwembad de Crommenije in Krommenie heeft op drukke zomerse dagen last van onrustzaaiende bezoekers. De problemen blijken zelfs zo heftig te zijn dat het zwembad heeft besloten om beveiligers te laten surveilleren.

Doordat het de afgelopen week minder warm was, zegt het zwembad geen extreme voorbeelden van overlast meer gehad te hebben. Maar toen het in Nederland heerlijk zomerweer was, had het zwembadpersoneel de handen vol.

Uit de hand gelopen situatie
"We hebben een dag een hele vervelende situtie meegemaakt", vertelt Martijn Harting, vestigingsmanager van Sportbedrijf Zaanstad. "Een aantal groepen konden toen lastig met elkaar omgaan en er vonden wat schermutselingen plaats." De Crommenije is het enige bad dat beveiliging kent in de gemeente Zaanstad.

Beveiligers tijdens drukte
"We hebben vervolgens met het personeel gezeten en afspraken gemaakt", aldus Harting. De beveiliging heeft het zwembad volgens hem al voor de toestanden ingezet, om bezoekers ook tijdens het drukke hoogseizoen de veiligheid te kunnen garanderen.

Zwembadterreur is een veelvoorkomend probleem de laatste tijd. In binnen- en buitenland regent het klachten als de zwembaden volstromen met mensen die op zomerse dagen de verkoeling zoeken. Steeds meer zwembaden klagen over groepen jongeren die de boel terroriseren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!