Ga naar Content
West-Friesland

Thomas en zijn team staan weer klaar voor skûtsje zeilen in Friesland

7 augustus 2019, 14.15 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Thomas de Boer

Thomas de Boer uit Enkhuizen doet dit jaar voor de tweede keer mee aan het kampioenschap skûtsje zeilen in Friesland, sinds hij vorig jaar de boot 'De Drie Haringen' kocht. "Het wordt dit jaar wel spannend hoeveel we echt kunnen varen, want de weersvoorspellingen zijn heel erg rommelig", aldus Thomas.

"Misschien last de commissie sommige wedstrijden wel af vanwege het weer. De windkracht staat nu op 7 á 8 en dat is gewoon 'te veel' wind. Het is dus allemaal even afwachten maar ik hoop dat het weer geen roet in het eten gooit", zegt Thomas.

Gepromoveerd
Thomas kocht begin maart vorig jaar het schip en heeft het toen volledig opgeknapt. Dit was gelijk het jaar waarop hij zich aanmeldde voor de IFKS-kampioenschap. Omdat het de eerste keer was dat hij meedeed, was hij verplicht te starten in de C-klasse. Hij kwam met zijn team uit op de gedeelde derde plaats en mocht daardoor dit jaar doorstromen naar de B-klasse.

'We moeten beter gaan zeilen'
Dat wordt nog wel even aanpoten voor Thomas en zijn team. "Die klasse vaart gewoon een stuk professioneler en de schippers zijn meer ervaren. Ze hebben een veel tactischere manier van starten en varen. Ik kom nu niet meer weg met wat ik vorig jaar deed. We moeten echt beter gaan zeilen", vertelt hij.

Toch heeft hij er veel vertrouwen in. "Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Thomas en zijn team varen morgen uit richting Friesland. Het IFKS kampioenschap start zaterdag in Hindeloopen.

Bekijk de reportage die NH Nieuws vorig jaar maakte over Thomas en zijn skûtsje boot:

Na 30 jaar weer een Enkhuizer skûtsje - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!