Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

Vijf Noord-Hollandse mbo'ers naar Rusland voor 'WK voor beroepen'

7 augustus 2019, 12.55 uur · Foto: Skills Heroes

Over anderhalve week reizen vijf Noord-Hollandse mbo'ers af naar de Russische stad Kazan, om daar gooi te doen naar de wereldtitel in vakgebieden als 'restaurantservice', 'koken' en 'timmerwerk'.

Het Kazan Expo International Exhibition Center is vanaf 22 augustus het decor van de WorldSkills 2019. Tijdens de vier wedstrijddagen strijden in totaal 1.600 deelnemers uit meer dan 60 landen voor een plek op een van de 56 erepodia.  

Namens Nederland reizen dertig jongeren af naar de stad aan de Wolga, om in 27 vakrichtingen de strijd aan te gaan met hun internationale vakgenoten. De lat ligt hoog, want de finalisten werden afgelopen jaar tijdens de Skills Heroes al tot Nationaal Kampioen gekroond.  

Lees ook: Andijker timmertalent geselecteerd voor finale in Rusland

Namens Noord-Holland gaan Nohelis van der Wiele (Santpoort-Noord, hotelreceptie), Jasper Panis (Hoogwoud, koken), Robin Berkhout (Andijk, timmerwerk), Guus van Velthuisen (Graft, kasten maken) en Fabiënne Bakker (Alkmaar, restaurantservice). 

'Niveau moet omhoog'
Nadat timmerman in opleiding Robin Berkhout zich eerder dit jaar had gekwalificeerd voor het WK ging NH Nieuws bij hem langs. "Ik ga alles geven", beloofde hij toen. "Want mijn niveau moet omhoog om kans te maken op de winst."

Benieuwd naar Robins skills? Bekijk de beelden hieronder: 

(Tekst loopt door onder de video) 

Jong timmertalent doet mee aan WK - NH NieuwsOok Fabiënne heeft zich de afgelopen maanden intensief voorbereid op het WK. Van het serveren van een lunch tot het decanteren van wijnen en van cocktails maken tot het snijden van vis en vlees. Haar specialiteit? "Het trancheren van zalm."

Lees ook: Alkmaarse Fabienne voor tweede keer uitgeroepen tot beste gastvrouw

Bekijk hieronder een promotievideo van het ROC Nova-college, waarin gastvrouw Fabienne zichzelf presenteert. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!