Ga naar Content
Sport

Korfballers na winst op Duitsland naar halve finale

6 augustus 2019, 21.55 uur
Door: · Foto: Marco Spelten/Actiefotografie

De Nederlandse korfbalploeg heeft zich geplaatst voor de halve finale bij het WK in het Zuid-Afrikaanse Durban. Dat deed de ploeg van bondscoach Scholtemeijer door met 25-9 te winnen van Duitsland, vorig jaar nog verliezend EK-finalist. In de halve finale treft Oranje China. De andere halve finale gaat donderdag tussen Chinees Taipei en België.

Tegen Duitsland stond Nederland bij de rust al voor met 13-3, met dank aan acht punten die werden gescoord door de vrouwen.

In de tweede helft liet Nederland de teugels wat vieren en wisselde Scholtmeijer vijf keer. Invaller Van Wijngaarden zette vier minuten voor tijd de 25-9 op het scorebord, wat ook de eindstand was.

China
Nederland speelt donderdag om 19.00 uur de halve finale tegen China, dat voor het eerst zo ver komt op een WK. China kwam in de halve finale door Portugal met 25-21 te verslaan. Bij rust was het al 15-12 voor de ploeg van professor Ma en de ervaren Nederlandse coach Ben Crum.

Chinees Taipei – België
De andere halve finale gaat tussen Chinees Taipei en België.  Chinees Taipei won in een enerverend duel van Suriname: 20-18. Suriname wilde het land trots maken en zich plaatsen voor de World Games en is in beide geslaagd ondanks het verlies.

België versloeg Tsjechië op eenvoudige wijze. Na een 12-4 ruststand eindigde deze kwartfinale in een 27-10 overwinning voor de verliezend finalist van het vorige WK. Het duel Chinees Taipei – België begint donderdag om 17.15 uur.