Whatsapp

Noordkop & Texel

Toerisme in Kop van Noord-Holland is 'booming': aantal overnachtingen meer dan verdubbeld

6 augustus 2019, 15.30 uur · Aangepast 6 augustus 2019, 19.01 uur

Het toerisme in de Kop van Noord-Holland is booming, zo blijkt uit recent onderzoek van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Er werden afgelopen jaar 100.000 overnachtingen geboekt, 60.000 meer dan was verwacht. In Den Helder en Julianadorp zijn momenteel ook vrijwel geen vakantiehuisjes meer te huur tot september.

Dat alles stampvol zit, valt niet te merken op het strand of in het centrum van Den Helder. "Dat is ook de kracht van de regio. Je staat hier niet in de file naar het strand en er is van alles te doen in de regio", vertelt Hans Broekmeulen van de VVV Den Helder Willemsoord aan NH Nieuws.

Lees ook: 'Toerisme in regio groeit harder dan in steden'

Een andere kracht van Den Helder is dat de zon veel uren schijnt en de plaats heeft het schoonste strand van Noord-Holland. De verhuur van huisjes langs de kust is dit jaar razendsnel gegaan. Roel Roos van Can Vakantieparken is heel tevreden: "Het is fantastisch. We hebben de drukte vooral te danken aan de geweldige zomer van vorig jaar. Mensen zijn heel vroeg gaan boeken."

Verkennen
Broekmeulen ziet vooral de voordelen van intensieve samenwerking met Holland Boven Amsterdam: "We zijn meer buitenlanders gaan werven, maar we zien ook steeds meer dat mensen bereid zijn om Den Helder beter te verkennen en met eigen ogen te zien wat de stad te bieden heeft in plaats van er langs te rijden."

Lees ook: Cruiseschepen stomen op in Waddenzee: Texelaars bezorgd, maar 'geen acuut probleem'

Volgens Roel Roos komt 90 procent van de gasten uit Duitsland of België. In Nederland is er nog wel wat werk aan de winkel: "Als ik in West-Friesland ben of in Amsterdam en ik vraag of mensen hier naar de kust willen komen, krijg ik vaak te horen: Den Helder? Den Helder? Is daar strand dan?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp