Haarlem

NL
V

Golf van nachtelijke autobranden in Haarlem: politie doet onderzoek

6 augustus 2019, 14.54 uur · Foto: NH Nieuws

De brandweer in Haarlem is de afgelopen twee maanden flink druk geweest met het blussen van nachtelijke autobranden. Afgelopen nacht was het weer raak, toen een auto aan het Charley Tooropplein volledig uitbrandde. De politie wil nog niet ingaan op het vermoeden dat heerst: een pyromaan.

NH Nieuws maakte een overzichtskaart van de branden sinds mei. Het gaat om elf autobranden in de afgelopen twee maanden.

Lees ook: Haarlems verkeersonderzoeksbureau gedupeerd door nachtelijke autobrand

Reactie politie
"Alle branden worden afzonderlijk onderzocht en die onderzoeken lopen nog. Het vinden van sporen na dit soort branden is moeilijk en dat heeft vaak tijd nodig", aldus een woordvoerder van de politie. Of er bewijsmateriaal gevonden is en of er een verband tussen de branden bestaat, is dus nog onduidelijk.

Lees ook: Weer is het raak: auto in vlammen op in Haarlemse woonwijk

Tooropplein
Ook de laatste autobrand wordt onderzocht op mogelijke brandstichting. De eigenaresse kijkt vanmorgen verslagen naar haar uitgebrande auto.

Beelden van de uitgebrande auto, de tekst gaat verder onder de video

Autobrand Tooropplein Haarlem - NH Nieuws

De eigenaresse werd vannacht wakker van een harde knal, waarschijnlijk veroorzaakt door een ontploffende autoband. Toen ze buiten kwam, stonden de buren al op straat en was er weinig meer van haar auto te redden. Ze runt een broodjeszaak en heeft de auto nodig om bestellingen rond te brengen. Of ze vijanden heeft? "Nee, natuurlijk niet. Of iemand moet heel erg ontevreden zijn geweest over een broodje." Ze kan er nog een beetje om lachen, maar is vooral diep bedroefd dat zij nu het volgende slachtoffer in de reeks is.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!