Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Politie Amsterdam bevrijdt hond uit snikhete auto

6 augustus 2019, 15.28 uur · Foto: Politie Nieuw-West Zuid

De politie Amsterdam Nieuw-West Zuid heeft gisteren een hond uit een snikhete auto bevrijd.

Dat veel mensen nog steeds niet op de hoogte zijn van hoe snel een auto heet wordt, bleek gister. Ook op dagen dat het niet tropisch warm is loopt de temperatuur in auto's snel op. Deze snelle opwarming kan voor honden fataal zijn. 

De politie is er stellig over: "Je bent dus gewoon strafbaar als je jouw hond in zulke omstandigheden achterlaat. De eigenaar van deze auto heeft, naast een kapotte autoruit, ook een boete van 370 euro gekregen."

Agenten hebben de honden gekoeld, waarna het gelukkig weer beter met hem ging.

Gisteren hebben we weer eens een hond uit een hete auto moeten bevrijden. Laat je hond nooit alleen achter in de auto, de temperatuur loopt namelijk gauw op in de zomer, ook op mindere warme dagen. Op grond van artikel 2.1 van de Wet dieren is het trouwens verboden om de gezondheid of het welzijn van een dier te benadelen. Je bent dus gewoon strafbaar als je jouw hond in zulke omstandigheden achterlaat. De eigenaar van deze auto heeft, naast een kapotte autoruit, ook een boete van 370 euro gekregen. Nadat we de hond gekoeld hadden ging het gelukkig weer goed met hem!

Posted by Politie Amsterdam Nieuw-West Zuid on Tuesday, August 6, 2019