Ga naar Content
Sport

Korfballers winnen ook achtste finale WK met groot verschil

5 augustus 2019, 16.47 uur · Aangepast 5 augustus 2019, 17.13 uur
Door: · Foto: NH Sport

De Nederlandse korfbalploeg blijft op het WK in het Zuid-Afrikaanse Durban doorgaan met het produceren van monsterscores. De Oranje-ploeg won in de achtste finale met 34-7 van Ierland.

Nederland was het toernooi in de poulefase begonnen met overwinningen op Nieuw-Zeeland (41-5), Catalonië (35-10) en Tsjechië (23-7).

Tegen Ierland startte Nederland met in de basis Jordi Pasma en Marjolijn Schenk van KZ, en Marloes Frieswijk van Blauw-Wit. Bij de rust stond de ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer al met 21-3 voor. Het was prijsschieten voor de Nederlandse spelers, die tegen de veel kleinere Ieren bijna elke rebound hadden.

Daan Preuninger was de topscorer met zeven treffers. Jordi Pasma, Harjan Visscher en Olav van Wijngaarden scoorden zes punten.

De mondiale nummer één Nederland won de laatste zes edities van het WK. Alle keren werd België in de finale verslagen.

Een finale tegen België, de nummer drie van de wereldranglijst, behoort ook nu weer tot de mogelijkheden. Dinsdag moet Oranje zien af te rekenen met Duitsland in de kwartfinales. De Duitsers wonnen met 22-9 van Polen.

België bereikte de kwartfinale met een overwinning van 27-6 op Hongarije. Op weg richting de finale heeft België in de halve finale nog een mogelijk lastige tegenstander. Chinees Tapei, de nummer twee van de wereldranking, zou dan de tegenstander kunnen zijn.