Ga naar Content
Sport

Korfballers winnen ook derde duel op WK

3 augustus 2019, 16.57 uur
Door: · Foto: NH Sport

De Nederlandse korfbalploeg heeft ook de derde poulewedstrijd op het WK gewonnen. In het Zuid-Afrikaanse Durban was de ploeg van bondscoach Scholtmeijer met 23-7 te sterk voor Tsjechië.

De ploeg startte in nagenoeg dezelfde opstelling als in de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Alleen stond Harjan Visscher nu op de plek van Daan Preuninger. Eerste aanval: Esther Cordus (KZ), Marjolijn Kroon, Mick Snel, Erwin Zwart. Eerste verdediging: Marjolijn Schenk (KZ), Marloes Frieswijk (Blauw-Wit), Harjan Visscher, Jordi Pasma (KZ).

Nederland startte stroef tegen de Tsjechen, maar via 11-4 bij de rust werd het uiteindelijk 23-7.  De bondscoach was niet tevreden over de eerste helft en wisselde in de rust zijn hele team.

"Dit was een zwakke prestatie van onze kant", zei Scholtmeijer na de ruime zege. "Deze wedstrijd voldeed op vele vlakken niet aan onze norm en daarom houden we hier een slecht gevoel aan over. Dat is enerzijds een compliment aan de Tsjechen, maar ook een signaal dat we te allen tijde alles moeten geven om top te zijn."

Nederland pakte - zoals verwacht - de eerste plek in de poule. Maandag om 15.30 uur speelt Oranje in de achtste finale tegen de beste nummer vier van de vijf poules.