Telstar wint oefenduel van Rijnsburgse Boys

Telstar is bijna aan het einde van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag werd met 1-0 gewonnen van de thuisspelende tweede divisionist Rijnsburgse Boys. Voordat de competitie volgende week van start gaat, spelen de Velsenaren dinsdag nog tegen de nationale ploeg van Suriname.

Tegen Rijnsburgse Boys waren de beste kansen in de eerste helft voor de thuisploeg, maar keeper Anthony Swolfs voorkwam dat Telstar op achterstand kwam.

In de tweede helft zagen wij een ander Telstar. In de 65e minuut kopte de net in het veld gekomen Reda Khachouch een vrije trap van Sven Van Doorm binnen. Beide ploegen kregen nog kansen, maar de 0-1 zou later ook de eindstand zijn.

"Ik heb een Rijnsburg gezien dat 90 minuten lang op het scherpst van de snede speelde. Wij deden het alleen in de tweede helft", sprak trainer Andries Jonker na afloop. De trainer vertelde verder dat na het vastleggen van Benamar Telstar nog op zoek is naar twee spelers. Een verdediger en een spits. "Daarom loopt Lipp nu stage bij ons voor een eventuele plek in de verdediging. Ik heb vandaag Bronkhorst in de spits geprobeerd, maar een vierde spits zou wel lekker zijn", aldus Jonker.

Telstar speelt dinsdag om 19.00 uur nog tegen de nationale ploeg van Suriname, voordat maandag 12 augustus de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Opstelling Telstar: Swolfs, Springer (Pattynama/64), El Yaakoubi, Benamar (Sno/37), Korpershoek, Lipp (Groot/46), Gilmour, Lynen, Houben (v.Doorm/46), Sprangers (Bronkhorst/77) en Plet (Kharchouch/60).

Opstelling Rijnsburgse Boys: V.d.Meer, Bakker (Meefout/62), Strooker (Hazenberg/75), Ros (Slootweg/81), Magan (Tillema/46), Jongeneelen, Reyneveld (Artien/75), Spruijt (Opoku/62), Zeijlmans (Duiker/81), Koomen (Demon/75)