Korfballers winnen ook tweede duel op WK

2 augustus 2019, 16.23 uur
Door: · Foto: NH Sport

Het Nederlands korfbalteam heeft ook z'n tweede wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika gewonnen. Vrijdag was de ploeg met 35-10 te sterk voor Catalonië.

De grote favoriet en titelverdediger kon het zich veroorloven om met de spelers te beginnen die tegen Nieuw-Zeeland nog niet in actie kwamen. "De zege in de poulefase mag dan op voorhand een zekerheid zijn, iedereen is gemotiveerd om zich te presenteren en wil ook in de eindfase van het toernooi in de basis staan", zei bondscoach Wim Scholtmeijer.

Nederland begon sterk en stond na het eerste kwart al met 9-2 voor. In het tweede scoorden de Catalanen helemaal niet en liep Nederland uit naar 17-2.

Na de rust bleef het verschil groot, hoewel de Catalanen iets meer scoorden dan in het eerst deel van de wedstrijd. Nederland won uiteindelijk met 35-10.

De Noord-Hollandse spelers begonnen op de bank. De Noord-Hollandse inbreng in Oranje komt van Marloes Frieswijk van Blauw-Wit en Esther Cordus, Marjolijn Schenken Jordi Pama van KZ.

Het is de tweede overwinning voor Nederland op dit WK. Donderdag was de ploeg al met 41-5 te sterk voor Nieuw-Zeeland. Zaterdag strijdt Nederland, dat vier jaar geleden de WK-finale van België won, om groepswinst van poule A. Tegenstander Tsjechië heeft ook nog niet verloren.