West-Friesland

NL
V

Kermis Hoorn nadert, maar welke wegen zijn er dan eigenlijk afgesloten?

3 augustus 2019, 11.00 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: WEEFF

De jaarlijkse grote Hoornse kermis is weer in aantocht. Van maandag 5 augustus tot en met woensdag 21 augustus wordt de stad weer verlicht met neon en klinkt het geluid van de vele toeters en bellen. Maar omdat de kermis in de binnenstad staat, moeten omwonenden wel rekening houden met de nodige afgesloten wegen.

Het parkeerterrein van het Pelmolenpad is bijvoorbeeld gedurende de hele periode afgesloten. Hier zullen de kermisondernemers gaan slapen. Het parkeerterrein Vale Hen is ook afgesloten, maar vanaf 6 augustus. 

De Roode Steen is, niet geheel verrassend, tijdens de kermisuren volledig afgesloten voor verkeer. Als je met een vrachtwagen langs de Breed of Achterom moet, moet je misschien even achterom want deze wegen zijn voor groot verkeer volledig afgesloten.

Lees ook: GroenLinks Hoorn wil 'groene kermis' in 2020: "Dat moet toch lukken?"

De vuurwerkavond vindt plaats op 16 augustus en dan zijn in de avond de Hoge Vest, de Westerdijk, de Wijdesteeg en het Achterom afgesloten. Ook met Lappendag op 19 augustus zullen de nodige wegen zijn afgesloten. 

Nog een tiental andere wegen zullen gedeeltelijk worden afgesloten in de binnenstad. Op de website van de gemeente Hoorn kun je het totale overzicht lezen van alle maatregelen rondom het verkeer. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!