Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

SUV-steker heeft nog vijfde slachtoffer gemaakt: "Ik werd opgewonden van steken"

1 augustus 2019, 09.27 uur · Aangepast 1 augustus 2019, 11.44 uur · Foto: NH Nieuws

De SUV-steker, de 23-jarige René V. uit Julianadorp, heeft bekend dat hij vier vrouwen heeft gestoken. Volgens het OM is er een vijfde geval aan zijn zaak toegevoegd.

Vandaag moest René V. voor de rechter komen in een zogeheten pro-formazitting. Hij heeft bekend vier vrouwen te hebben neergestoken en volgens het OM is er nog een vijfde geval aan toegevoegd: op 15 november 2018 reed hij een vrouw aan met zijn auto en reed hierna snel weg. 

Lees ook: 'SUV-steker' die vier vrouwen verwondde verschijnt vandaag voor de rechter

De verdachte heeft in de rechtzaak verklaard dat hij 'opgewonden' raakt van het steken. Hij zou niemand willen doden of verwonden, maar wilde mensen 'schrik aanjagen' omdat hij hier een kick van zou krijgen. Ook geeft hij aan veel spijt te hebben van zijn daden. V. zegt volledig mee te willen werken aan onderzoek naar zijn mentale gesteldheid. 

Lees ook: Aangereden hardloopster en fietsster Castricum doen verhaal: "Er kwam opeens een arm uit het raam"

René V. wordt verdacht van poging tot doodslag en poging tot moord, al kunnen die verdenkingen nog veranderen. De zaak dient op 17 oktober. Hij moet niet alleen voor deze vergrijpen voorkomen, hij wordt ook verdacht van een aantal gevallen van bedreiging en stalking. Deze zaken zouden eigenlijk in mei dienen maar worden nu samengevoegd met de andere rechtzaak tegen hem.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!