West-Friesland

NL
V

Blikseminslag op boot Enkhuizer haven: "Ik werd door de lucht geblazen"

30 juli 2019, 23.59 uur · Aangepast 31 juli 2019, 08.40 uur

De bliksem is vannacht tijdens een flinke onweersbui ingeslagen op een boot in de Enkhuizer Buyshaven. Ooggetuigen vertellen aan NH Nieuws dat het een enorm natuurgeweld was.

De inslag vond plaats gisteravond rond 22.00 uur. De lucht lichtte op en tegelijkertijd klonk er een enorme knal. Een Duitse toerist die op het dek van zijn boot bezig was, zag het vlak voor z'n neus gebeuren. "Er kwam een drukgolf en het werd ineens heel licht. Ik werd door de lucht geblazen."

De bliksem sloeg ook in nabij het spoor, blijkt uit deze video van Liza Heijselaar

Blikseminslag bij spoor enkuizen - NH NieuwsOok toevallige passanten langs de kade werden volgens de Duitser getroffen. "Er liepen mensen met hun honden en die lagen ook op de grond. Het was een enorm geweld, maar ik ben blij dat er niets is gebeurd." Wonderwel raakte namelijk niemand gewond en bleef de schade beperkt. 

'Het had heel anders kunnen aflopen'
Er was ten tijde van de inslag niemand aan boord van het schip. Wel brak er even brand uit, maar die werd snel geblust. "Ik ging met de havenmeester met een brandblusser die kant op. Maar toen hadden andere mensen in de haven het het vuur al geblust. Gelukkig was er niemand aan boord, want je wil niet weten hoe het dan was afgelopen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Inter Visual Studio / JD Shoots