Ga naar Content
Sport

Clasie: "Het was een prima eerste week"

30 juli 2019, 11.56 uur · Aangepast 31 juli 2019, 10.55 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

"Het was een prima eerste week", zei Jordy Clasie tegen NH Sport. De middenvelder tekende vorige week een contract bij AZ, maar moet eerst weer fit worden.

"Ik heb de eerste dagen veel aandacht besteed om mijn ploeggenoten beter te leren kennen. Ik ken iedereen natuurlijk wel van gezicht, maar niet persoonlijk." 

Onderhandelingen
Voordat Clasie tekende in Alkmaar had hij al gesproken met Ron Vlaar, die hij al langer kent. "In juni heb ik ook al met Arne Slot gesproken. Dat het zo lang duurde kwam door de onderhandelingen met Southampton. Ze wilden me graag verkopen aan een andere club, maar mijn gedachten en gevoel waren al bij AZ. Gelukkig is het vorige week alsnog rondgekomen. Ik had een contract getekend in Engeland dus daar heb je mee te maken. Je weet dat het zo gaat in de voetbalwereld. Als je het allemaal zelf kon beslissen was het makkelijker."

Fit worden
AZ heeft een plan gemaakt om Clasie weer fit te krijgen. "De afgelopen week heb ik hard getraind en zaterdag de eerste 45 minuten gespeeld in lange tijd. Woensdag reizen we naar Zweden voor de return tegen BK Häcken. Daarna krijg je om de drie of vier dagen een wedstrijd."

BK Häcken
Clasie reist woensdag met de selectie mee naar Göteborg. "Häcken is een hele stugge ploeg, die heel weinig goals tegen krijgt en vrij verdedigend speelt. Ik hoop dat ze wat aanvallender gaan spelen als ze thuis spelen, anders wordt het weer lastig om er doorheen te komen. In Alkmaar was het natuurljik ook extreem warm, dat speelde ook mee. Op dat moment was het het hoogst haalbare. Donderdag een nieuwe kans. Wel op kunstgras, dat is iets minder. Als we ons niveau halen moeten we daar winnen, maar het zal geen makkelijke wedstrijd worden."

Lees ook: AZ in snikheet AFAS Stadionniet langs BK Häcken