Ga naar Content
Alkmaar

Eigenaar terroriserende husky's meldt zich bij politie

30 juli 2019, 11.23 uur · Aangepast 30 juli 2019, 12.49 uur
Door: · Foto: Politie Alkmaar

De eigenaar van de twee husky's die al enige tijd voor problemen zorgen in Bergen heeft zich bij de politie gemeld.

De honden zijn verantwoordelijk voor de dood van katten, kippen en konijnen. Buurtbewoners leven al enige tijd in angst en durven hun geliefde huisdieren niet meer 's nachts buiten te laten uit angst dat ze noodlottig aan hun einde komen.

Volgens Maria van Keulen, de eigenaresse van de kat die dood werd gebeten, was de eigenaar zaterdag met de honden aan het wandelen toen ze er ineens vandoor gingen. De eigenaar van de husky's woont zelf niet in Bergen, waardoor hij niet makkelijk te vinden was. Op zondagochtend is hij opnieuw gaan zoeken naar de honden, die toen weer tevoorschijn kwamen. Het kwaad was toen al geschied. 

Zelf verwacht ze niks van de eigenaar van de honden, maar als hij graag iets wil doen zou ze het waarderen als hij een donatie aan Stichting Zwerfdier maakt. Een nieuwe kat komt er niet meer voor Maria, dat vindt ze te veel werk nu de kinderen uit huis zijn. 

Verder hoopt ze dat de honden voortaan aangelijnd blijven. "Als ze eenmaal bloed geproefd hebben kunnen ze ook bijvoorbeeld kleine hondjes gaan grijpen, dus die honden mogen echt nooit meer los."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!