Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Telstar-spits Plet: "Ik kom uit een moeilijke situatie in Turkije"

29 juli 2019, 16.30 uur · Aangepast 29 juli 2019, 16.43 uur

Na een afwezigheid van zo'n tien jaar is Glynor Plet weer terug bij Telstar. "Ik kom uit een moeilijke situatie in Turkije. Ik heb twee jaar niet gespeeld. Ik heb veel alleen getraind en ben lang weggeweest van mijn familie. Het voelt goed om weer terug te zijn bij Telstar. De club waar ik ben begonnen", aldus Plet.

De afgelopen twee jaar stond Plet onder contract bij het Turkse Alanyaspor. Dat liep uit op een drama. De nieuwe trainer zag het niet in hem zitten en aan spelen kwam de spits niet meer toe.

Ondanks dat Plet nog niet wedstrijdfit is, heeft Telstar hem een contract voor twee seizoenen gegeven. "Je kan ook een speler halen die topfit is en meteen negentig minuten kan spelen. En waarmee je er vanuit kan gaan dat je hem meteen kan opstellen. Dat zijn bij Plet twee vraagtekens. Toch denk ik dat wij een kwaliteitsspits met Glynor binnenhalen, die wij binnen het budget van Telstar moeilijk kunnen krijgen", aldus trainer Andries Jonker. 

"Ik wil veel spelen. Dat heb ik gemist. Ook wil ik weer plezier hebben en mijn steentje kunnen bijdragen", aldus Plet over zijn verwachting voor komend seizoen.