Ga naar Content
Sport

Jonker: "Heb een zwak voor Noord-Hollandse clubs"

27 juli 2019, 12.00 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Witters

Andries Jonker werkte bij Bayern München, Arsenal en Wolfsburg, maar is nu de trainer van Telstar. "Ik ben een Amsterdammer en het is lekker dichtbij. En we hebben veel jonge jongens die keihard werken met veel beleving."

"Het is een leuke uitdaging, maar soms denk ik 'dat kan toch niet waar zijn'. Van de week wilden we beginnen met trainen, komt er zo'n man in een oranje pak door de hal zomaar het veld op gelopen met een pakket. Ik zei dat de keeperstrainer wel zou tekenen en die bracht het daarna naar kantoor. Maar waar maak je mee dat de pakketjes op het veld worden afgeleverd?"

Jonker heeft altijd een zwak gehad voor Noord-Hollandse clubs. "AZ vroeger in De Hout, dat was toch heerlijk. En Haarlem had altijd goede spelers. Volendam en Telstar, ik vond het altijd al leuke clubs."

Talententeam
"Het zou goed zijn als we een talententeam zouden hebben", vindt Jonker. "Nu spelen we om de week op dinsdag tegen een tweede of derde divisieclub om alle spelers wedstrijdminuten te geven." Vrijwel alle spelers van het eerste zouden ook in een tweede team uit mogen komen omdat ze bijna allemaal onder de 23 jaar oud zijn.

Jonker heeft het naar zijn zin in Velsen-Zuid en heeft een contract voor twee jaar getekend. "Maar je weet in het voetbal nooit wat er gebeurd. Maar ik heb het naar mijn zin. De jongens zijn heel gretig en spelen en trainen met veel beleving. Dat maakt het een leuke uitdaging. We spelen goed in de voorbereiding, maar het is moeilijk te zeggen waar we staan in de competitie. Ik weet wel dat we voor niemand bang hoeven te zijn."