Ga naar Content
Sport

Ronald de Boer: "Blind zou goede aanvoerder zijn"

27 juli 2019, 11.36 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Marcel van Dorst

Ronald de Boer denkt dat Daley Blind een goede keuze zou zijn als aanvoerder van Ajax. Dat zei De Boer bij NH Radio Sportcafé. De analist verwacht ook dat PSV vanavond niet in de sterkste opstelling zal spelen in de strijd om de Johan Cruijffschaal.

"Daley heeft veel ervaring, is een speler van de club en hij weet het allemaal steeds beter te verwoorden", lichtte De Boer toe. "Het is ook een voordeel dat hij in de verdediging staat." De andere gegadigde voor het aanvoerderschap is Dusan Tadic. "Dat is en trotse jongen. De trainer moet inschatten wat voor een effect dat heeft op die jongen."

Johan Cruijfschaal
De Boer verwacht niet dat PSV vanavond in de strijd om de Johan Cruijffschaal in de sterkste opstelling zal spelen. "Ze moeten woensdag weer tegen Basel. Dat is veel belangrijker dan de schaal. De Champions League brengt de club misschien 20 miljoen op. Ze zullen ook geen blessures op willen lopen in de aanloop naar de return tegen Basel."

Ajax kan wel de hele focus leggen op de Johan Cruijffschaal, maar de Amsterdammers missen nog een aantal spelers, die vanwege verplichtingen met de nationale ploegen later zijn aangesloten. David Neres begint maandag pas weer te trainen. "Je kan uit deze wedstrijd geen conclusies trekken voor de rest van het seizoen", denkt De Boer. "Er kan nog zoveel gebeuren voor het sluiten van de transfermarkt."