West-Friesland

NL
V

Woningbrand Zwaag laaide na vertrek brandweer weer op

26 juli 2019, 09.29 uur · Aangepast 26 juli 2019, 10.55 uur · Foto: NH Nieuws

De brand in de Zwaagse woning waar gisteravond een dode werd gevonden laaide na vertrek van de brandweer weer op.

Dat meldt de Zwaagse brandweer op Facebook. De eerste brandmelding kwam rond 23.30 uur bij hen binnen, waarop ze zich naar de Klagerstuin spoedden.

Daar aangekomen sloegen de vlammen al uit de woning. Terwijl enkele naastgelegen woningen werden ontruimd, probeerde de brandweer het vuur zowel van buiten als van binnen te blussen.  

Lees ook: Dode bij brand in rijtjeswoning Zwaag

Bij het betreden van de woning werd het slachtoffer gevonden. Hulpdiensten 'konden niets meer voor het slachtoffer betekenen', schrijft de brandweer. Nadat het sein brand meester was gegeven, is de politie een onderzoek gestart.

Een half uur na vertrek werd de brandweer echter opnieuw opgeroepen: het vuur was ondanks het eerdere bluswerk opnieuw opgelaaid. 

Brand definitief meester 
Ditmaal kostte het meer moeite om de brand te blussen, al werden de Zwaagse brandweerlieden ditmaal bijgestaan door de collega's uit Wognum en Hoorn.  Rond 6.00 uur was het vuur onder controle.

"Van de achterzijde van de woning is weinig over", meldt NH-verslaggever Chantal Bos. Buurtbewoners vertellen haar dat het slachtoffer een teruggetrokken bestaan leidde. De man zou weinig contact met de buurt hebben gehad.

De bewoners van de naastgelegen ontruimde woningen konden na de eerste bluspoging weer naar bed, maar moesten de nacht ergens anders doorbrengen toen er voor de tweede keer brand bleek te zijn.