Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

FC Volendam hengelt Darius Johnson officieel binnen

25 juli 2019, 19.22 uur · Foto: NH Sport/Edward Dekker

FC Volendam heeft Darius Johnson binnen. De Engelse aanvaller (19), die eerder al op proef was in Volendam, tekent een contract voor drie jaar in het Kras Stadion.

"Ik ben heel blij dat ik bij FC Volendam kan tekenen", vertelt Johnson via de officiële kanalen van Het Andere Oranje. "Dit is de officiële start van mijn carrière en er is voor mij geen betere manier denkbaar. Ik weet dat ik iedere dag beter zal worden onder de trainers hier, zeker onder Wim Jonk die al zoveel toptalenten heeft opgeleid. Ik heb het volledige vertrouwen dat hij hetzelfde kan doen met mij. Ik ben een speler die de fans wil vermaken en iets bijzonders wil brengen. Het harde werken begint nu."

Chelsea
Johnson stond ook in de belangstelling van Chelsea. De Londenaren konden door het transferverbod echter niet met de aanvaller aan de haal gaan, waarna Volendam haar slag sloeg. Technisch directeur Jasper van Leeuwen: "Darius is een bijzonder geval, een ruw talent en een pure liefhebber die voor een belangrijk deel zichzelf heeft opgeleid door ontelbare uren op straat te spelen. Toen Wim Jonk en ik voor het eerst op hem geattendeerd werden door Jack Watkins, was het voor ons ook bijzonder te zien welk niveau hij nu al haalt, zonder uitgebreide opleiding bij clubs. Dat is zeldzaam, want dan praat je over puur talent, waar nog veel rek in zit." 

Johnson
Tijdens het gewonnen oefenduel met Purmersteijn (0-6) deed Johnson al een helft mee met de ploeg van Jonk. NH Sport sprak de aanvaller al even na afloop van dat duel.