Ga naar Content
Schiphol

Ook vandaag nog vertragingen voor reizigers door storing Schiphol

25 juli 2019, 06.45 uur · Aangepast 25 juli 2019, 08.23 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

De storing in de brandstofvoorziening op Schiphol van gisteren heeft ook vandaag nog gevolgen. Reizigers moeten rekening houden met nieuwe vertragingen, omdat het aantal van 300 geschrapte vertrekkende en aankomende vluchten niet zo maar is ingelopen, meldt de luchthaven Schiphol.

Volgens een woordvoerster zullen vluchten daarom ook op vandaag deels vertraagd zijn. Ze roept reizigers op de aankomst- en vertrektijden goed in de gaten te houden en rekening te houden met gewijzigde reistijden.

1.300 veldbedden
De reizigers van de geannuleerde vluchten zijn door vliegmaatschappijen omgeboekt. Circa 1.300 reizigers die niet konden vertrekken, hebben de nacht op veldbedden in de vertrekhal achter de beveiliging doorgebracht. Andere gedupeerde reizigers zijn door vliegmaatschappijen in hotels ondergebracht.

Lees ook: Vliegverkeer Schiphol hervat: storing in brandstoftoevoer lijkt voorbij

Storing
De storing bij het bedrijf dat de vliegtuigen op Schiphol van brandstof voorziet, Aircraft Fuel Supply, begon gisteren om 13.00 uur. Pas om 21.30 uur was het probleem verholpen. Door de problemen konden tientallen vliegtuigen geen brandstof tanken, met vertragingen en annuleringen als gevolg. Tienduizenden reizigers werden daarvan de dupe.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws / Doron Sajet