Alkmaar

NL
V

Eindelijk weer werkzaamheden bij Leeghwaterbrug: bouwvakkers storten beton

24 juli 2019, 19.06 uur · Aangepast 26 juli 2019, 11.53 uur

Na maanden van ogenschijnlijke stilte op de bouwplaats, was er vandaag weer vol op activiteit bij de Alkmaarse Leeghwaterbrug: er is beton gestort voor de kelder. Voor de door vertraging geplaagde brug in de N242 is nog altijd geen nieuwe opleverdatum bekend.

In alle vroegte is er vandaag begonnen met het storten van beton voor de basculekelder. In de kelder zakt straks het contragewicht van de klep, wanneer de brug voor de scheepvaart geopend is. Het beton moet de komende vier weken uitharden. Pas na de bouwvak zal er verder gewerkt worden bij de 'bottle-neck' in de N242.

Lees ook: Kamerleden dringen bij minister aan op oplossing Leeghwaterbrug

Beton gestort bij Leeghwaterbrug - NH Nieuws

De Leeghwaterbrug wordt geplaagd met vertragingen, tot frustratie van weggebruikers en de scheepvaart. Vergunningen voor onderdelen van de bouw konden niet worden niet verleend, omdat de veiligheid op de bouwplaats in het geding was. Ook bleken tekeningen en berekeningen niet te kloppen.

Lees ook: Leeghwaterbrug-ellende: "Pleur dicht dat ding met zand en graaf ergens anders een kanaal"

Zo was de betonconstructie van de basculekelder een van de discussiepunten tussen de aannemer, gemeente en provincie. Maar die vergunning is inmiddels wel verstrekt zodat vandaag het beton gestort kon worden. Maar wanneer de brug nu uiteindelijk klaar is, is nog altijd niet bekend. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!