Noordkop & Texel

NL
V

Hete week in aantocht: op deze plekken in de Noordkop houd je het hoofd koel

22 juli 2019, 11.11 uur · Aangepast 22 juli 2019, 11.35 uur · Foto: Adobe Stock / Google Streetview

Het wordt aankomende week bloedje en bloedjeheet. De kans op een hittegolf is groot en sommige weerbureaus verwachten zelfs dat we donderdag de 40 graden gaan aantikken. Reden genoeg om verkoeling op te zoeken, maar waar kan je dat nou het beste doen? NH Nieuws zet een paar plekken in de Noordkop en Texel op een rijtje.

- Zonaanbidders komen allereerst aan hun trekken op de vele kilometers strand. Zwemmen in open water kan onder meer bij 't Oude Veer bij Anna Paulowna. Het Lutjestrand bij Westerland is ook altijd een fijne plek, maar let wel op dat er geen waarschuwing voor blauwalg is.

- Op Texel zou je daarnaast kunnen kijken bij het nieuwe duin aan de waddenkant en bij Oudeschild kun je misschien ook voorzichtig een plonsje wagen.

Lees ook: Drie tips om huisdieren koel te houden: "Zorg voor voldoende schaduw"

- Geen zin in strand? Dan kun je ook de natuur en de bossen in gaan: denk aan het Robbenoordbos in Wieringerwerf, het Zwanenwater in Callantsoog of de dennen op Texel. Ook heerlijk: met de blote voeten door de Slufter op Texel.

- Een veilige optie is het natuurzwembad in Wieringerwaard. Geen chloor maar fris opgepompt water, diep uit de bodem van de grond.

Weten waar je veilig kan zwemmen? Check dan zwemwater.nl 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Stuur ons jouw tips op 0630093003!