IJmond

NL
V

Hete week in aantocht: op deze plekken in de IJmond houd je het hoofd koel

22 juli 2019, 10.46 uur · Aangepast 22 juli 2019, 11.37 uur · Foto: Adobe Stock / NH Nieuws

Het wordt aankomende week bloedje en bloedjeheet. De kans op een hittegolf is groot en sommige weerbureaus verwachten zelfs dat we donderdag de 40 graden gaan aantikken. Reden genoeg om verkoeling op te zoeken, maar waar kan je dat nou het beste doen? NH Nieuws zet een paar plekken in de IJmond op een rijtje.

- In recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen-Zuid is het prima vertoeven. Er zijn openbare strandjes aan de Westbroekplas, de Peddelpoel en de Veerplas. Goede plekken voor kinderen, net als de Avonturenspeelplaats in Buitenhuizen. Er is daar onder andere een glijbaan, een pontveer met kabel, wiebelvlotten, kabelbanen en een touwbrug over het water.

- Veel Uitgeesters hielden hun hart vast vijf jaar geleden: hun geliefde zwembad De Zien dreigde te verdwijnen. Het openluchtbad werd gered door de buurt en is nu - ondanks wat vrijwilligersproblemen - nog steeds een uitstekende plek om de hitte het hoofd te bieden. 

Lees ook: Bloedhete week in aantocht: "Misschien wordt het hitterecord wel verbroken"

- In het noorden van de IJmond ligt het Uitgeestermeer. Het is slechts een paar vierkante kilometers groot, maar biedt wel genoeg opties voor wat verkoeling. Ook kun je er zeilen, kanovaren, fietsen en een rondvaart doen. 

- Voor de IJmuidenaren is er zwembad Heerenduinen. Het buitenterrein is met meerdere baden en een ligweide groot genoeg om te chillen. 

- Nog een goede optie: ijs! Een verkoelende snack kan zelfs de grootste heethoofden helpen. En volgens vele IJmonders moet je dan bij ijssalon Scoops in Beverwijk zijn. 

Weten waar je veilig kan zwemmen? Check dan zwemwater.nl 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Stuur ons jouw tips op 0630093003!