Haarlemmermeer

NL
V

Hete week in aantocht: op deze plekken in Haarlemmermeer houd je het hoofd koel

22 juli 2019, 10.38 uur · Aangepast 22 juli 2019, 11.41 uur · Foto: Adobe Stock / Google Streetview

Het wordt aankomende week bloedje en bloedjeheet. De kans op een hittegolf is groot en sommige weerbureaus verwachten zelfs dat we donderdag de 40 graden gaan aantikken. Reden genoeg om verkoeling op te zoeken, maar waar kan je dat nou het beste doen? NH Nieuws zet een paar plekken in Haarlemmermeer op een rijtje.

- Het Haarlemmermeerse Bos is met 115 hectare groot genoeg om verkoeling te zoeken. Het is een parkachtig gebied rondom een recreatieplas, waar ook gezwommen kan worden. Bovendien zijn er genoeg horecagelegenheden voor een verfrissend drankje of ijskoude snack. 

Lees ook: Bloedhete week in aantocht: "Misschien wordt het hitterecord wel verbroken"

- Bij Hoofddorp ligt de Toolenburgerplas, een plek voor zowel zongenieters als watersporters. Er wordt met mooi weer volop gezwommen en gesurfd. Een goede tip voor als je overdag nog moet werken, want de plas is bereikbaar van zonopgang tot zonsondergang. 

- Op de grens met Zuid-Holland liggen de Westeinderplassen. Deze plek is volgens de toeristeninformatie van Aalsmeer hét onontdekte plassengebied van de Randstad. Het is een groot watersportgebied met jachthavens, horecagelegenheden en een Surfeiland. 

Weten waar je veilig kan zwemmen? Check dan zwemwater.nl 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Stuur ons jouw tips op 0630093003!