Alkmaar

NL
V

Hete week in aantocht: op deze plekken in de regio Alkmaar houd je het hoofd koel

22 juli 2019, 10.58 uur · Aangepast 22 juli 2019, 11.40 uur · Foto: Adobe Stock / Google Streetview

Het wordt aankomende week bloedje en bloedjeheet. De kans op een hittegolf is groot en sommige weerbureaus verwachten zelfs dat we donderdag de 40 graden gaan aantikken. Reden genoeg om verkoeling op te zoeken, maar waar kan je dat nou het beste doen? NH Nieuws zet een paar plekken in Alkmaar en omstreken op een rijtje.

- Allereerst de meest voor de hand liggende plek: het strand! Bij Castricum, Bergen en Egmond is het prima vertoeven. Verwacht, zeker gezien de vakantieperiode, wel flink wat drukte. Houd daarom rekening met file of andere vertragingen. 

- Een 'verborgen parel' in Camperduin: de lagune. Hier kun je als watersporter helemaal los gaan, maar het is ook een prima plek om lekker te chillen en je hoofd koel te houden. 

Lees ook: Bloedhete week in aantocht: "Misschien wordt het hitterecord wel verbroken"

- Een niet-alledaagse optie: bezoek eens een koelhuis, bijvoorbeeld in Heerhugowaard. Op deze plekken kun je als bedrijf of particulier producten opslaan, maar wie weet: misschien willen ze de deuren wel even openen voor een verkoelend briesje. 

- Nog een goede optie: ijs! Een verkoelende snack kan zelfs de grootste heethoofden helpen. En volgense vele Alkmaarders moet je dan zijn bij ijssalon W. Laan. Ook Di Fiorentina in Heiloo is alom bekend in de regio. 

Weten waar je veilig kan zwemmen? Check dan zwemwater.nl 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Stuur ons jouw tips op 0630093003!