Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Meeste uitkeringsgerechtigden in Den Helder: aantal neemt wel af

18 juli 2019, 20.03 uur
Door Carina Gutker · Foto: Adobe Stock

De meeste WW-uitkeringen in de Kop van Noord-Holland worden uitbetaald aan inwoners uit Den Helder. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Het zijn er daarentegen wel liefst twintig procent minder dan vorig jaar rond deze tijd.

Vorige maand kregen 652 Nieuwediepers een WW-uitkering, zo'n 2,3 procent van de beroepsbevolking. In de andere Noordkopgemeenten lag zowel het percentage als het aantal ontvangers lager. De daling was het grootst in Hollands Kroon: bijna 21 procent minder dan in 2018.

Agrarische sector
In de regio Noord-Holland Noord, waar ook de Noordkop onder valt, verdwijnen de meeste banen in de agrarische en groene sector. Dit komt mede door de schaalvergroting. Tot in 2020 neemt de werkgelegenheid in deze regio en in deze sector met zo'n 1 procent af.

Lees ook: Werkloosheid in de Noordkop onder de vier procent

Een WW-uitkering is een tijdelijke uitkering voor mensen die het gat tussen twee banen moeten overbruggen. Zij kunnen dit aanvragen als ze hun baan kwijtraken en niet gelijk kunnen beginnen aan een nieuwe. Op dit moment wordt de duur van een WW-uitkering gefaseerd teruggebracht van drie naar twee jaar.

Recht op uitkering
Hoe lang mensen recht hebben op een WW-uitkering is afhankelijk van hoe lang ze al werken, wat hun verdere arbeidsverleden is en op wat voor moment ze werkloos raken.

Mensen die langer dan de duur van hun WW-uitkering werkloos zijn kunnen een bijstandsuitkering aanvragen.

Bekijk in de grafiek hieronder hoeveel mensen uit jouw gemeente een uitkering kregen:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!