Start van hoofdcontent

HOORN

nl

VVD Hoorn vraagt om groene bushokjes en 'bzzz-haltes'

17 juli 2019, 16.03 uur
Door Emma Wesseling · Foto: Adobe Stock

De VVD-fractie in Hoorn roepen burgemeester en wethouders op om bushokjes te vergroenen en zogeheten 'bzzz-haltes' aan te wijzen. Door het vergroenen van de bushokjes kan de luchtkwaliteit verbeterd worden en worden insecten en bijen een handje geholpen.

De VVD is op het idee gekomen door de groene bushokjes in Utrecht. Ze zien het als een mooi voorbeeld om inwoners te inspireren om meer bewust te worden van wat je zelf kan doen om een bijdrage te leveren aan de natuur.

Zo zouden meer mensen zich bewust kunnen worden van een speciale subsidieregeling voor groene daken. Groene daken zijn niet alleen goed voor het opvangen van hoosbuien, maar werken tijdens hete zomers ook verkoelend en zijn goed voor de biodiversiteit. 

Lees ook: Buren in actie om verloedering Kersenboogerd tegen te gaan

Hoorn heeft in het verleden al zogeheten bijenlinten aangelegd, stroken begroeiing waar bij het zaaien specifiek rekening is gehouden met bijen. De bloemen zijn dan ook bij-vriendelijk. Naast de groene bushaltes wil de VVD in Hoorn deze bijenlinten met elkaar te verbinden door borden met informatie te plaatsen en de locatie van het volgende bijenlint, om zo een wandel- of fietsroute te vormen langs de verschillende bijenlinten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!