Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Tijdelijke sporthal mogelijk alternatief na sloop de Sprong

17 juli 2019, 11.13 uur
Door Sander Huisman · Foto: Wim Langbroek

De bouw van een tijdelijke sporthal is één van de mogelijke oplossingen voor partijen die in de problemen komen na de sloop van sporthal de Sprong in Enkhuizen. De sporthal maakt ruimte voor een Integraal Kind Centrum.

Op dit moment zijn er vier basisscholen die gebruik maken van de sporthal voor gymlessen. Een aantal groepen kan ondergebracht worden in de sporthal in het centrum, maar die heeft niet genoeg vrije ruimte om alle klassen te laten sporten. Ook zijn de scholen niet tevreden over dit alternatief, omdat de extra reistijd ten koste gaat van de tijd die is ingeroosterd voor gymlessen. 

Volleybalvereniging
Ook volleybalvereniging Madjoe maakt gebruik van de sporthal. De ruim negentien uur die zij normaal in de sporthal hebben zal moeten worden opgesplitst. Een deel kan opgevangen worden in de Zeevaartschool, een ander deel zou mogelijk naar een sporthal in Stede Broec moeten gaan.

Lees ook: Krapte in sporthallen Enkhuizen: geen plek voor nieuwe kinderen

De volleybalvereniging vreest dat door de splitsing en de extra reistijd hun ledenbestand snel zal verkleinen. De Zeevaartschool biedt niet genoeg ruimte om goed te kunnen volleyballen. 

Haalbaarheidsonderzoek
Omdat het niet duidelijk is of er voor alle partijen een oplossing gevonden kan worden zal er een haalbaarheidsonderzoek worden uitgevoerd naar het bouwen van een tijdelijke accomodatie. Hierbij zal worden gekeken naar geschikte locaties, randvoorwaarden, kosten en planning. Een tijdelijke accomodatie moet ook aan nogal wat eisen voldoen en de volleybalvereniging heeft een sporthal nodig die minimaal zeven meter hoog is. 

Verwarming
De sporthal wordt op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2020 gesloopt. Tot die tijd kunnen de verschillende partijen gebruik maken van de accomodatie. Om de winter door te kunnen komen zullen ze echter wel zo snel mogelijk de verwarming moeten repareren, die is op dit moment kapot. 

Na het haalbaarheidsonderzoek zal de gemeenteraad moeten kiezen of er ruimte wordt gemaakt voor een tijdelijke accomodatie of dat de gebruikers van de Sprong toch in bestaande sportlocaties ondergebracht gaan worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!