Telstar zonder 'zekerheidjes' langs Peter Barendse Academie

16 juli 2019, 20.54 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Witters

Telstar heeft ook haar vierde wedstrijd van de voorbereiding in winst om weten te zetten. De ploeg van trainer Andries Jonker, die deze wedstrijd gebruikte om veel proefspelers aan het werk te kunnen zien, was met 2-0 te sterk voor de voetballers van de Peter Barendse Academie.

In een gezapig duel, waarin Jonker geen beroep deed op spelers als Frank Korpershoek, Senne Lynen en de afgelopen weekend nog trefzekere Richelor Sprangers, was het proefspeler Azzedine Dkidak die de Velsenaren vlak voor rust op voorsprong bracht. De van Jong Vitesse afkomstige middenvelder maakte voorbereidend werk van Anthony Berenstein goed af.

Dkidak was samen met Redouan El Yaakoubi, Crescendo van Berkel, Denzel Budde een van de proefspelers in de basiself die al langer meetraint met de ploeg van Jonker. Nieuw waren de namen van testspelers Dren Feka (FC Luzern) en Sabir Achefay (VV Noordwijk).

Plet
Hoogtepunt van een voorderest taaie tweede helft was de late treffer van invaller Glynor Plet. De aanvaller, nu ongeveer een week op proef in Velsen-Zuid, maakte in het oefenpotje zijn eerste doelpunt in negen jaar voor de Velsenaren nadat hij Telstar in 2010 verliet voor Heracles Almelo.

Basisopstelling Telstar: Van der Maaten; Sno, van Berkel, Budde, El Yaakoubi, Pattynama, Van Haaren, Dkidak, Feka, Berenstein, Achefay