Gooi

Gooise gemeenten hoeven thuiszorg geen extra geld te betalen

15 juli 2019, 16.22 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

Acht Gooise gemeenten hoeven geen extra geld te gaan betalen aan thuiszorgmedewerkers. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald na een kort geding.

Thuiszorgorganisatie Thuiszorg Gooi en Vechtstreek Services BV (TGVS) spande dat kort geding aan tegen de acht gemeenten omdat het de tarieven die de gemeenten betalen 'niet reëel' en 'onrechtmatig' vindt. Het gaat om Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. Thuiszorg Gooi en Vechtstreek Services BV levert sinds 2017 huishoudelijke hulp aan inwoners van de gemeenten.

Lees ook: Gooise thuiszorgorganisatie weer naar rechter voor hogere tarieven

TVGS heeft kritiek op de hoogte van de bedragen en stelt dat de gemeenten niet genoeg rekening houden met de cao-stijging. Daarnaast zegt het dat er geen rekening gehouden wordt met onder meer ziekteverzuim en reis- en opleidingskosten. Volgens TVGS moeten de gemeenten gaan werken met een landelijke rekentool om hun prijzen vast te stellen. 

Onvoldoende argumenten
Dat de gemeenten niet genoeg rekening zouden houden met de cao-stijging is volgens de rechter niet vast komen te staan. Daarnaast hebben de gemeenten aangegeven dat ze geen partij zijn bij de cao-onderhandelingen en daarom ook niet gebonden zijn aan de gemaakte afspraken.

Ook het argument over de rekentool werd van tafel geveegd: volgens de rechter zijn er meer manieren mogelijk om een reële prijs vast te stellen en wordt niet genoeg onderbouwd dat de gemeenten nu geen reële prijs hebben vastgesteld. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp