Ga naar Content
Sport

Nick Runderkamp ziet potentie in Volendam onder Wim Jonk

14 juli 2019, 18.53 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Nick Runderkamp is blij met de frisse wind die is gaan waaien bij zijn club FC Volendam. De 22-jarige middenvelder, die vorig jaar tot slechts acht duels kwam voor het eerste elftal, denkt dat hij dit seizoen onder nieuwe trainer Wim Jonk op meer kansen kan rekenen.

"Het bevalt me op dit moment enorm goed", begint Runderkamp tegenover NH Sport. "Het klikt eigenlijk direct met Team Jonk. Het gaat vanzelf. Het is lastig uit te leggen, maar je kunt iedereen makkelijk aanspreken en iedereen weet waar je over praat. Ik had het idee dat er vorig jaar veel minder indiviueel met de spelers werd gesproken. We hebben daarentegen de afgelopen twee weken veel meer aandacht gehad."

Vorig seizoen speelde Runderkamp veel duels voor Jong Volendam, waarmee hij kampioen werd in de derde divisie. Dit jaar wil de rechtspoot zich meer gaan richten op het vlaggenschip van Volendam. "Iedereen begint weer op nul en je kunt je in de voorbereiding laten zien. Daar doe ik keihard mijn best voor en dan hoop ik straks in augustus aan de aftrap te staan."

Doelen
"Iedereen verwacht veel meer van ons dit seizoen", gaat Runderkamp verder. "Het plaatje is duidelijker nu en ik heb het idee dat we het verder gaan schoppen dan de zestiende plaats. Ik hoop toch dat wij de play-offs wel gaan halen dit jaar. Als het allemaal een beetje gaat lopen dan denk ik dat het een mooi seizoen kan gaan worden."