Ga naar Content
West-Friesland

D-day voor GTS Stede Broec: KNGU steekt turnvereniging nog hart onder de riem

11 juli 2019, 14.19 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De directeur van de Koninklijke Nederlandse Gym Unie laat in een videoboodschap aan de gemeenteraad in Stede Broec weten dat ze blij zijn met het nieuwe voorstel dat er nu ligt, namelijk de aankoop van het pand onder bepaalde voorwaarden. "Een goede accommodatie is essentieel", zegt directeur Marieke van der Plas in de video.

Vandaag is het D-day voor het bestuur en de 400 clubleden van turnvereniging GTS uit Stede Broec. Al meer dan een jaar strijden zij voor hun toekomst. Hun huidige turnhal wordt namelijk verkocht en de club heeft zelf niet het geld om de hal te kopen. Daarom zijn zij naar de gemeente gestapt.

Lees ook: Turnvereniging uit Grootebroek heeft geen locatie meer: "400 turners op straat"

Die hebben eerder oplossingen aangeboden, die voor de turnvereniging niet werkte. Maar gister werd duidelijk dat de gemeente met een nieuw voorstel is gekomen, namelijk de aankoop van het pand. Voorzitter Marja Heerdt zei toen tegen NH Nieuws: "Er zitten nieuwe mogelijkheden in, maar het biedt nog geen zekerheid."

Lees ook: Wordt turnvereniging GTS uit Stede Broec op de valreep gered? 

De directeur van de KNGU, Marieke van der Plas, spreekt haar waardering uit voor het voorstel wat er nu ligt. "Ik ben ervan overtuigd dat de aankoop van het pand van grote sociale economische waarde is voor uw gemeente en wens u heel veel succes met uw besluitvorming."

Kijk hier naar de videoboodschap van de KNGU

Videoboodschap van KNGU - NH Nieuws