Sport

Waarschijnlijk geen Darts Masters in Egmond dit jaar

10 juli 2019, 15.25 uur · Aangepast 10 juli 2019, 17.59 uur

Sander Kaaij
Sander Kaaij

EGMOND AAN ZEE - Het ziet ernaar uit dat de Darts Masters in Egmond aan Zee dit jaar niet doorgaat. Hoofdsponsor Finder heeft zich teruggetrokken en de organisatie heeft (nog) geen nieuwe geldschieter kunnen vinden.

Finder werd in 2015 de hoofdsponsor van de Darts Masters. Het toernooi bestaat al sinds 2001. "Dit is een hard gelag", zegt Richard Nan, namens Hotel Zuiderduin en de organisatie. "Al zeventien jaar zitten drie dagen lang zo'n zevenhonderd dartsfans in de grote zaal van het hotel. Alle spelers overnachten hier ook, zodat de fans voldoende gelegenheid hebben om met hun dartsidolen in contact te komen en op de foto te gaan."

Te zien bij NH
"Daarnaast zullen ook veel televisiekijkende fans teleurgesteld zijn", vervolgt Nan. "Het gehele toernooi was al die jaren live op televisie te volgen bij NH, de laatste jaren ook op internet via een livestream. Elk jaar stegen de kijkcijfers, met de editie van 2018 als hoogtepunt met een totaalbereik dat boven een miljoen is uitgekomen.

Mediacontract was al rond
"Wij hadden dan ook al een mediacontract afgesloten voor de komende drie jaar. Maar helaas is dit tot op heden niet gelukt om een hoofdsponsor te vinden. Op basis van de huidige situatie zijn wij genoodzaakt het mediacontract op te zeggen en de spelers, dartsbond en overige betrokkenen te informeren", aldus Nan.