Amsterdam

Volle auto belandt in gracht centrum Amsterdam: één slachtoffer gereanimeerd

10 juli 2019, 14.59 uur · Aangepast 11 juli 2019, 07.41 uur · Foto: Inter Visual Studio/Robby Hiel

Whatsapp

Aan de Groenburgwal in het centrum van Amsterdam is vanmiddag een auto met vier personen erin in het water beland.

Volgens de brandweer zijn drie inzittenden zelfstandig uit het voertuig gekomen. De vierde is pas later uit de voertuig gehaald en moest worden gereanimeerd. De bestuurder die na het incident zat bij te komen op de kade, ging er even later plotseling vandoor.

Volgens getuigen is degene die moest worden gereanimeerd een meisje of jonge vrouw, ze is naar het ziekenhuis gebracht.

Agent helpt slachtoffer
Twee personen zouden zelfstandig uit het water zijn gekomen, een derde inzittende zou geholpen zijn door een agent die in het water was gesprongen. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. Ook is er een traumateam ingezet.

Uit een zojuist geplaatste tweet op Burgernet roept de politie op uit te kijken naar een man met kort zwart haar en een Lacosta-shirt. Volgens de omschrijving is de man 'volledig nat'. Volgens een politiewoordvoerder 'zat hij aan de kant bij te komen en ging hij er opeens vandoor.

Een omstander zag de auto te water raken. 'Twee collega's zijn het water in gesprongen', vertelt hij. 'Ze hebben een jongen eruit gekregen, de anderen kwamen er zelf uit. Het meisje bleef in de auto zitten, volgens mij wel twintig minuten.'

Bestuurder
Uit een zojuist geplaatste tweet op Burgernet roept de politie op uit te kijken naar een man met kort zwart haar en een Lacosta-shirt. Volgens de omschrijving is de man 'volledig nat'. Volgens een politiewoordvoerder 'zat hij aan de kant bij te komen en ging hij er opeens vandoor.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp