Alkmaar

NL
V

Vernieuwde Leeghwaterbrug laat nog maanden op zich wachten

9 juli 2019, 22.40 uur · Aangepast 10 juli 2019, 10.41 uur · Foto: Alkmaar Centraal

Voor de dagelijkse weggebruikers langs de Leeghwaterbrug (N242) is het allang geen verrassing meer, maar inmiddels is duidelijk dat de oplevering van de vernieuwde brug nog maanden op zich laat wachten.

Dat schrijft mediapartner Alkmaars Dagblad. Nadat er half mei bekend werd dat men de werkzaamheden tijdelijk had stilgelegd omdat er op de bouwplaats onveilige situaties hadden voorgedaan, bleef de Provincie Noord-Holland er op aansturen om vast te houden aan de oorspronkelijke afleverdatum van 25 augustus.

"Veiligheid staat bij de bouw van de brug voorop en daarom moest voor sommige onderdelen in het ontwerp meer tijd worden genomen dan eerder was voorzien", laat de provincie weten via hun website. "Na enkele aanpassingen in het ontwerp, gaat de aannemer nu verder met werkzaamheden."

Lees ook: Zorgen om halen opleverdatum Leeghwaterbrug bij Alkmaar

Omdat er de laatste weken echter nauwelijks aantoonbaar werk is verzet en er een hoop zwaar materieel is weggehaald op het project ziet het er naar uit dat die datum zeker niet gehaald gaat worden. Vandaag werd dit ook bevestigd door een woordvoerder van de provincie: "25 augustus is inmiddels geen reële datum meer".

Lees ook: VIDEO: Gigantisch brugdek van Leeghwaterbrug wurmt zich door Wilhelminasluizen

De provincie hoopt in overleg met zowel de gemeente Alkmaar en de aannemer snel meer duidelijkheid te kunnen geven over wanneer de brug wél klaar is. Volgens welingelichte bronnen zou de hernieuwde opleverdatum ergens rond maart 2020 komen te liggen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!