Ga naar Content
Sport

Vijfde speelronde Tata Steel Chess Tournament in PSV Stadion

8 juli 2019, 13.51 uur
Door: · Foto: Tata Steel Chess

Het Tata Steel Chess Tournament gaat volgend jaar op bezoek in Eindhoven. De organisatie van het schaaktoernooi in Wijk aan Zee maakte maandag bekend dat de vijfde speelronde van het toernooi wordt gehouden in het PSV Stadion.

Sinds een paar jaar doet het toernooi naast Wijk aan Zee ook andere locaties aan. Zo werd er dit jaar geschaakt in Theater De Vest en fungeerde ook Stadion De Kuip al eens als strijdtoneel. De andere locatie waar het zogenoemde 'Chess On Tour 2020' naartoe gaat wordt in een later stadium bekend gemaakt. 

"Topvoetbal en topschaken, een fysieke sport en een denksport. Voor je gevoel ligt dat mijlenver uit elkaar, maar ze hebben meer gemeen dan op het eerste oog lijkt en ze versterken elkaar", legt Myra Rooselaar, voorzitter van het Tata Steel Chess Tournament, uit. "Zo bereidt Anish Giri zich op belangrijke toernooien voor in Papendal. Tijdens het Chess On Tour evenement in Eindhoven zal op een symposium aandacht worden besteed aan deze link. En waar kun je dit beter doen dan in het PSV Stadion?"

Het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 10 tot en met 26 januari 2020. Op donderdag 16 januari zal er worden gespeeld in Eindhoven.