Ga naar Content
Sport

Calvin Stengs: "Ik voetbal dit seizoen nog lekker bij AZ"

8 juli 2019, 12.20 uur · Aangepast 8 juli 2019, 12.44 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Calvin Stengs gaat er vanuit dat hij dit seizoen gewoon bij AZ speelt. De jonge aanvaller, die afgelopen week met de Alkmaarders op trainingskamp was in Epe, zei dat in de radio-uitzending van NH Sport.

Op de vraag of hij deze zomer veel gehoord heeft van zijn zaakwaarnemer (José Fortes Rodriguez, red.) met betrekking tot interesse van grote clubs, is Stengs stellig. "Hij heeft me er niet echt mee lastig gevallen. Dat gebeurt denk ik pas als de interesse écht concreet wordt. Maar ik heb mijn contract verlengd bij AZ, dus ik denk dat dat de enige prioriteit was op het moment van tekenen. Dus ik voetbal dit seizoen nog lekker bij AZ."

Speelminuten
In de media werd Stengs deze zomer al eens in verband gebracht met onder andere PSV en Ajax. "Ja, je weet het nooit", zegt de aanvaller daarover. "Maar ik zit goed op mijn plek en ik moet vooral veel aan speelminuten denken. AZ kan mijF dat zeker bieden. Je kunt er altijd over nadenken, maar ik zit nu prima op de plek waar ik ben."

Stabiel seizoen
Vorig seizoen kende de 20-jarige Nieuw-Venneper een stroef seizoen door lang blessureleed. Dit seizoen wil hij de draad weer oppakken en belangrijk zijn voor zijn ploeg. "Het is het belangrijkste dat ik een stabiel seizoen ga draaien. De dalen moeten eruit en de pieken moeten er zeker in blijven. Dan word je automatisch wat constanter. Laten we zeggen dat ik acht tot tien doelpuntjes wil maken, dan heb ik het goed gedaan denk ik. Maar ik wil er natuurlijk altijd meer maken."