Ga naar Content
Noordkop & Texel

Aartswouders verwachten 'niks nieuws' bij informatieavond omstreden motorcrossbaan

8 juli 2019, 12.25 uur · Aangepast 25 juli 2019, 13.04 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

Inwoners van Aartswoud verwachten niks nieuws op de informatieavond voor omwonenden van de motorcrossclub over de plannen voor een crossbaan aan de rand van het dorp. "Het wordt vast een massageproject om onze zorgen weg te nemen", voorspelt inwoner Peter Zeilstra.

Voor de bijeenkomst dinsdagavond waren in eerste instantie alleen de direct omwonenden uitgenodigd, maar door het grote animo is de avond nu opengesteld voor iedereen. "De tam tam gaat hier wel door het dorp over de avond", vertelt Peter.

Zorgen
Peter Zeilstra strijdt al langere tijd tegen de komst van een crossbaan aan de Groetweg, aan de rand van het dorp. Eerder hield hij een enquête in het dorp over de plannen voor de aanleg en toen bleek al dat negentig procent van de inwoners ook tegen de plannen te zijn. 

Lees ook: Motorcrossers kunnen verder met plannen crossbaan bij Aartswoud

De Aartswouders maken zich vooral zorgen over geluidsoverlast, uitstoot en de natuur die plaats moet maken voor de baan.

Lawaai
Inwoners van Winkel hebben in allerijl de website Bespaar Winkel Lawaai in het leven geroepen om omwonenden te mobiliseren. Deze week deel de actiegroep pamfletten uit tegen de komst van het mototrcrossterrein. "Wij zijn niet tegen de aanleg van een crossterrein, maar de nu aangewezen locatie is in onze ogen niet de geschikte gezien de impact op zowel bewoners als milieu in de directe omgeving," staat op de website te lezen.

'Komt er nooit doorheen'
De plannen voor de motorcrossbaan zijn in een ver gevorderd stadium. Binnenkort kan de Milieu Effect Rapportage worden opgesteld. Zeilstra weet niet zo goed wat hij daarvan kan verwachten. "Soms denk ik: 'dit komt er nooit doorheen met alle uitstoot en de natuur'. Maar ja, ik weet het ook gewoon niet."

De informatiebijeenkomst - georganiseerd door de motorcrossclub - is dinsdagavond om 19.00 in het Van der Valk hotel in Middenmeer. 

NH Nieuws maakte vorige week een reportage over de kwestie rondom de nieuwe motorcrossbaan. 

Zorgen over crossterrein bij Aartswoud: "Het gaat zeker overlast geven" - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!