Start van hoofdcontent

BRUSSEL

nl

Cees Bol kijkt ogen uit tijdens eerste dagen Tour de France

8 juli 2019, 11.06 uur · Foto: Team Sunweb

Het zijn mooie dagen voor Cees Bol. De Noord-Hollandse wielrenner doet voor de eerste keer mee aan de Tour de France en hij geniet van de grootsheid van de drie weken durende wielerronde. Zondag werd hij met zijn ploeg vierde in de ploegentijdrit.

"De benen zitten behoorlijk vol met melkzuur", begint Bol op de radio bij NH Sport na de tweede etappe. "De ploegentijdrit is een behoorlijk intensieve discipline, waar je een half uurtje echt volle bak gaat. Dus dat voel je wel in de benen ja."

Doordat Tom Dumoulin afhaakte kwam er een plekje vrij voor Bol in de selectie van Sunweb. De renner uit Zaandam geniet met volle teugen. "Ik heb al wel mooie koersen mogen rijden en al veel ervaringen mogen opdoen", vertelt hij daarover. "Maar zoveel publiek, media en gekte als dat er hier om de Tour heen hangt, dat is echt wel een behoorlijke stap meer dan alle andere koersen. Dat is super mooi natuurlijk. Zaterdag stond er bijna tweehonderd kilometer lang overal publiek langs de kant en dan op de Muur nog veel meer mensen. Dat is gaaf en geeft echt wel een kick."

Eigen kansen
Bol is eigenlijk mee als helper van sprinter Michael Matthews. Kan hij dan niet voor eigen succes gaan? "Het kan natuurlijk gebeuren dat Matthews een keertje onverhoopt valt en dan kan het zijn dat de ploeg zegt dat ik het een keer mag proberen. Of we moeten een keer op twee paarden wedden bijvoorbeeld. Ik ga er niet vanuit, maar het kan gebeuren dat er een keer zo'n kans komt. Maar als die kans niet komt dan vind ik het ook prima. Ik vind het zeker op dit niveau geen probleem om vanuit de tweede lijn ervaring op te doen."