Ga naar Content

Paralympiër Geert Schipper wint Ironman: "Mijn moeder sprong over het hek"

Dit weekend werd in Hoorn het sportieve spektakel Ironman gehouden. Honderden deelnemers deden mee aan de triatlon en zwommen, fietsten en renden zich een ongeluk. Paralympiër Geert Schipper ging er met de winst vandoor.

Schipper deed vandaag als enige deelnemer met een beperking mee aan de loodzware race: "Het was een geoliede machine. Ik fietste iets langzamer dan de fietsers die hun benen kunnen gebruiken maar dat is logisch. Ik kon dat weer goed maken op de andere onderdelen", vertelt hij enthousiast.

Lees ook: Paralympisch triatleet wil zondag de loeizware wedstrijd Ironman winnen: "Ik doe m'n dingetje"

De atleet mocht sommige gedeeltes via een andere route afleggen. Het parcours was namelijk te smal om naast rennende atleten te rollen. Er was daarom voor hem een alternatief hardloop/wheelparcours gemaakt op de Westerdijk. "Het is nog best lastig om met een racerolstoel over het hardloopparcours te gaan. Anders past het gewoon niet", vertelde hij eerder aan NH Nieuws. 

'Heel happy'
Toen hij over de finish kwam, kon hij zijn geluk niet op: "Mijn moeder sprong over het hek om me te feliciteren. Het publiek doet je echt wat. Het enthousiasme en de ontlading die dan komt. Ik ben echt heel happy over de race."

Bekijk hieronder de voorbereiding van Geert op de wedstrijd van vandaag

Geert Schipper de nieuwe Iron Man? - NH Nieuws

Toch doet de sportman het niet rustig aan nu hij de winst op zak heeft: "Ik drink nog een kopje thee en dan ga ik slapen. Morgen heb ik nog een training. Stilzitten is er voor mij niet bij."

Lees ook: Automobilisten opgesloten in parkeergarage tijdens Ironman

In totaal deden er zo'n 1250 deelnemers mee verdeeld over de sprinttriatlon, de olympische afstand, de nightrun en de Ironkids afstand. 

Nog even nagenieten het evenement? Bekijk dan de prachtige beelden hieronder

190707N_IRON_MAN_DRONECLIP - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
De start van het IRONMAN evenement in Hoorn (2019) trok veel bekijks en dat stad leefde op - Foto: NH Nieuws