Ga naar Content
Sport

Darius Johnson leert veel in zijn eerste week bij Volendam

7 juli 2019, 19.19 uur
Door: · Foto: NH Sport/Edward Dekker

Darius Johnson heeft het naar zijn zin in Volendam. De Engelse aanvaller (19) was de afgelopen week op proef in het vissersdorp en zaterdag mocht hij een helft meedoen met het team van Wim Jonk, toen zij speelden tegen Purmersteijn.

"Ik heb al veel geleerd en dat is goed voor mijn carrière", zegt Johnson over zijn proefweek. "De coach is heel goed, dus ik pik alles op om mezelf te kunnen ontwikkelen en een betere speler te worden. Het is een goed niveau. We voetballen over de grond, terwijl in Engeland vaak de lange bal wordt gespeeld. Dat is leuk en daar word ik beter van."

Johnson speelde 45 minuten mee tegen de hoofdklasser "Het was goed om te testen, de spelers te leren kennen en erachter te komen hoe zij spelen", vertelt hij daarover. "Ik heb mezelf proberen te laten zien. Het kon beter, maar als ik hier blijf zal het met de tijd steeds beter gaan." Of hij ook daadwerkelijk een langere periode in Volendam blijft, weet hij nog niet. "We moeten afwachten wat de trainers van mij vinden. Als ze mij goed vinden, hoop ik dat ik mag blijven."

De tekst gaat verder onder de video

Darius Johnson na Purmersteijn - FC Volendam - NH Nieuws

Wim Jonk
Wim Jonk, kersvers trainer van de Volendammers, liet Johnson zaterdag zoals gezegd een helft meedoen. "We hebben hem nu een paar dagen gezien", aldus de trainer. "We zien een jongen die van nature graag diepte bespeelt, een tegen een opzoekt. We moeten het allemaal even evalueren, maar het is best een interessante jongen."

Tekst loopt door onder de video

Wim Jonk over Darius Johnson - NH Nieuws

Marco Tol
Ook verdediger Marco Tol ziet potentie in de jonge aanvaller. "Je ziet dat die jongen heel veel techniek heeft", vertelt de 21-jarige Volendammer. "Hij is nu net een weekje bij ons, dus dan is het lastig om aan te poten en jezelf te profileren. Het is een hele beleefde jongen. Soms is het misschien wat lastig omdat hij aan tafel zit met allemaal Volendammers en Nederlanders, maar ik denk dat hij het wel naar z'n zin heeft."

Marco Tol over Darius Johnson - NH Nieuws