Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Lange files en urenlang wachten voor boot tussen Texel en Den Helder: "Neem water mee!"

5 juli 2019, 14.52 uur · Aangepast 5 juli 2019, 16.31 uur · Foto: @robnoordover

Wie vandaag van of naar Texel reist, moet rekening houden met zeer lange wachttijden. Vanaf Texel sta je zeker drie uur in de file. Vanaf Den Helder is de wachttijd opgelopen tot twee uur.

Op de N99 richting Den Helder staat hierdoor zo'n vier kilometer file. De verwachting is dat de wachttijden later vanmiddag zullen oplopen. 

'Neem water mee'
Bij de boot is sprake van een opeenstapeling van problemen. Zo is vrijdag sowieso drukker vanwege de wisseling van vakantiegangers op Texel. Tot overmaat van ramp is één van de veerboten stuk. Hierdoor is er maar één afvaart per uur mogelijk.

(Artikel gaat verder onder de tweet)

De gemeente Den Helder waarschuwt via Twitter dat de drukte vanmiddag nog groter kan worden. "Neem voldoende drinkwater mee!", adviseert de gemeente.

Verkeerschaos
Ook op Texel is het druk. De wachttijd is daar drie uur. Om de wegen vrij te houden, staan wachtende voor de boot op het fietspad. Bij de veerhaven in Den Hoorn zijn extra opstelplaatsen geopend om alle auto's kwijt te kunnen.

(Artikel gaat verder onder de tweet)

Extra afvaarten
De TESO, verantwoordelijk voor de veerdiensten, zegt dat er vanavond - indien nodig - langer doorgevaren zal worden. De laatste boot vanaf Den Helder staat voorlopig gepland om 21.30 uur.

Inwoners van Den Helder klagen al lange tijd over de toenemende drukte op de wegen richting de veerhaven.