Ga naar Content
West-Friesland

Weinig animo voor informatiebijeenkomst maatregelen A7

5 juli 2019, 10.49 uur · Aangepast 5 juli 2019, 11.16 uur
Door: · Foto: NH Weeff

Er was gisteravond weinig animo voor de informatiebijeenkomst in Schouwburg het Park in Hoorn over de aanpak van de bereikbaarheid tussen Hoorn en Amsterdam. Vele ambtenaren stonden klaar om vragen van West-Friezen te beantwoorden, maar dat bleek dus niet echt nodig.

De bijeenkomst werd gehouden, omdat het Rijk en de regio het eens zijn geworden over de maatregelen die de bereikbaarheid tussen Hoorn en Amsterdam zullen verbeteren. Het gaat hier om het verbreden van de A7 op bepaalde stukken en om het verbeteren van het fietsnetwerk en het openbaar vervoer tussen de twee steden. 

Bij Hoorn wordt de A7 verbreed tussen Hoorn-Noord en Avenhorn. De bestaande spitsstrook wordt een volwaardige rijstrook en daarnaast komt nog een nieuwe vluchtstrook. Daarmee wordt er een betere doorstroming bereikt voor weggebruikers die van de Westfrisiaweg afkomen. 

Angst voor geluidsoverlast
Veel aanwezigen bij de informatiebijeenkomst vinden het fijn dat er een nieuwe spitsstrook komt. Maar bewoners van de Grote Waal in Hoorn vrezen extra geluidsoverlast door de aanpassing van de A7, zo zegt een woordvoerder van de belangengroep Stop verkeers- en geluidsoverlast A7:
Artikel gaat verder onder de video

Informatiebijeenkomst verbreding A7 - NH Nieuws



Aan het eind van dit jaar wordt er gestart met de verdere uitwerking van het plan. "We gaan geluidsonderzoek verrichten en op basis daarvan gaan we bepalen of maatregelen noodzakelijk zijn, zoals een geluidscherm, aardewal of stil asfalt", vertelt projectmanager van Rijkswaterstaat Arjan Gerritsen. 

Er waren ook mensen aanwezig die juist meer geïnteresseerd waren in de plannen voor het aanpakken van het OV of de nieuwe fietsroutes:
Artikel gaat verder onder de video

Informatiebijeenkomst verbreding A7 - OV - NH Nieuws

Naar verwachting wordt alles eind 2023 gerealiseerd. Het budget wat is vrijgemaakt door het Rijk voor dit project is 300 miljoen euro. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!