Alkmaar

NL
V

Vermist meisje (7) wandelt 5 kilometer over het strand van Bergen naar Egmond

4 juli 2019, 16.37 uur · Aangepast 4 juli 2019, 23.53 uur
Door Michael van der Putten · Foto: Adobe Stock

De reddingsbrigades van Bergen, Egmond en Schoorl waren vanmiddag druk met de zoektocht naar een 7-jarig Duits meisje. Haar ouders konden haar nergens meer vinden op het Bergense strand. Na meer dan een uur zoeken bleek ze helemaal naar Egmond te zijn gelopen. "Ze was schelpjes aan het zoeken langs de zeelijn", aldus de vinder van de reddingsbrigade.

Het meisje was met haar ouders op het strand van Bergen, toen ze rond 15.00 uur vermist raakte.

Drie brigades begonnen daarop ter land én ter zee naar haar te zoeken. Er waren meldingen van 'een zwemmer te water'. "Er is ook in de zee gezocht, maar gelukkig bleek ze op het strand te zijn gebleven", vertelt een woordvoerder van reddingsbrigade Bergen. 

Lees ook: Drenkeling bij strand Bergen uit water gered dankzij omstanders

Kilometers
Ze moet het hele eind van vijf kilometer naar Egmond aan Zee zijn gelopen, want rond 16.00 uur werd ze daar gespot door een medewerker van die reddingsbrigade. "We herkenden haar petje en zijn er achteraan gerend." 

Het meisje is meegenomen naar de post en heeft daar wat te drinken gekregen. "Ze was best stil en leek vooral geschrokken. Logisch, als je een uur lang loopt en je weet niet waar je bent."

Lees ook: Juni drukke maand voor Zandvoortse Reddingsbrigade

Het jonge meisje mankeerde verder niets en was ook niet verbrand door de zon. Ze is herenigd met haar vader die was meegereden met de Bergense reddingsbrigade. "Die was onwijs blij om haar weer te zien natuurlijk. Het meisje zelf schaamde zich een beetje, leek wel."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!